Hevimetsuri

textOnly pic03

Hevimetsuri on Metsäopetuksen, Tikiforest Oy:n ja Status Minor yhtyeen vuonna 2008 yhdessä toteuttama uusi rekrytointivideo, jolla edistetään metsäalan imagoa ja pyritään uudella tavalla innostamaan nuoria hakeutumaan alan koulutukseen.

”se on vahva asenne, jonka avulla ihminen on sitä mitä todella osaa”

Heavymusiikin voima ja jylhyys on eroteltavissa myös metsäalan työstä. Molemmat, metallimuusikko ja metsän ammattilainen ovat vahvasti itsetuntoisia ja ylpeitä omasta osaamisestaan. Se on myös toisten huomioon ottamista ja menneiden sukupolvien työn kunnioittamista.

”se on voimakas tahto, jolla ihminen haluaa parantaa osaamistaan”

Hevimetsurissa yhdistyvät heidän yhteiset asenteet, voima, nykyaikainen toteutus ja monipuolisuus uudella tavalla. Hevimetsurissa on voimaa, nopeutta ja halua tehdä hyvin työnsä. Se on myös nöyrää puurtamista ja halua rakentaa parempaa huomista.

Hevimetsuri on tunnetila tehdä sitä mitä todella osaa ja halua parantaa osaamistaan.

Hevimetsuri-idea lähti liikkeelle kahden suomalaisen miehen ideoiden yhdistymisestä. Metsuri Antti Tikkanen ja muusikko Markku Kuikka pohtivat keskenään, miten yhdistää metallimusiikin voima ja tulkinta, sekä suomalainen metsurin työ. He ovat tunteneet toisensa jo kymmenen vuoden ajan ja työskennelleet aikanaan myös samassa työpaikassa. Tikkanen ja Kuikka ymmärsivät omien tuotteidensa vahvuuden ja sisällön, joita yhdistämällä pystyttiin luomaan kerronnaltaan vahva ja uskottava videoesitys.

Idea syntyi joulukuussa 2007. Tikkanen tuntee oman alansa verkostoista henkilöitä ja yhteisöjä, joille hän kertoi ideasta. Hänellä itsellään on vahva käsitys siitä, mitä metsäala tarvitsee uudistuakseen rekrytoinnin suhteen. Kuikka katselee alaa ulkopuolisin silmin ja näkee ja kokee asioita toisesta näkökulmasta. ”Kahden perheellisen heteromiehen syvällisestä keskustelusta syntyi ajatus, jota lähdettiin toteuttamaan vahvalla asenteella ja voimakastahtoisesti”.

Hämillään, mutta innostuneena vahvat perinteet omaava metsäala alkoi herätä idealle. Lahden kaupungin metsäsuunnittelija Raimo Asikaisen ja Toivalan metsäoppilaitoksen koulutuspäällikkö Karl-Erik Hasan osallistuminen ja tuki prosessille mahdollistivat Hevimetsurin toteutuksen.

Video kuvattiin Lahdessa Urheilukeskuksen läheisyydessä maaliskuussa 2008. Kuvauksen toteutti 3Dolli Oy yhdessä Tikiforest Oy:n kanssa. Tamperelais-riihimäkeläinen Status Minor-yhtye sävelsi ja äänitti videon ääniraidaksi tulleen Something more-kappaleen hämeenlinnalaisessa Matrixtor studiossa kesäkuussa ja 3Dolli Oy:n Matti Kuusiniemi editoi videotallenteet ja ääniraidat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Samassa yhteydessä toteutettiin Lahden kaupungin metsien esittelyvideo, johon musiikin tuotti Status Minor ja videon työsti 3Dolli Oy.

Hevimetsuri-video valmistui heinäkuussa 2008 ja sen ensiesitys on Farmarimessuilla Lahdessa 31.7- 3.8.2008. Metsäopetus käyttää Hevimetsuri-videota omassa rekrytoinnissaan eri tavoin.

 

Hevimetsuri-projektissa mukana vaikuttaneet:

Tiki Forest Oy
Status Minor
3 Dolli Oy
Metsäopetus
Metsäsäätiö
Lahden kaupunki